info@hksigorta.com.tr
0(312) 221-0013

2019 Yılı Trafik Cezaları

Artık 2018 yılını geride bırakırken piyasalar, indirimler ve zamlarda belli olmaya başladı. 2019 yılı trafik cezaları ise bu artışlardan nasibini alarak belli olmuş durumda. Karayolları Trafik Kanununda yapılmış olan değişikliklerle birlikte 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak trafik cezaları makalemizin devamında ele alınmıştır.

Trafik cezalarının birçok çeÅŸidi vardır. Alkollü araç kullanmak, araç takip mesafesini korumamak, hatalı sollama ve emniyet kemeri gibi farklı cezai iÅŸlemler söz konudur. Trafik kanunu kurallar neticesinde oluÅŸturulmuÅŸ ve bu kurallara uyulmaması halinde de bir takım yaptırımların uygulanması kararı alınmıştır. Bu önlemler hem sizin hem de karşı tarafın can güvenliÄŸini koruma altına almak için caydırma amacıyla hazırlanmıştır. Yeni yılda ise bu oranlar yükseltilerek yeniden düzenlenmiÅŸtir. Kurallara uymayan herkes hakkında cezai iÅŸlem uygulanabilir. Bunun içinde emniyet belli zamanlarda ansız denetlemeler ve hız kontrolleri yapar. Sizde bu uygulamalardan haberdar olmadığınız zaman hatırı sayılır miktarlarda para ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Trafik cezası yemiÅŸ olabilirsiniz ancak her yediÄŸiniz cezanın da eve geleceÄŸini söyleyemeyiz. Bazen zorunlu nedenlerden ev, ÅŸehir deÄŸiÅŸtirmek durumunda kalabilirsiniz dolayısıyla size gelen bir ceza tutanağından haberiniz olmayabilecektir. Bunun içinde mutlaka belli aralıklarda cezalarınızın olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

En DüÅŸük Trafik Cezası

2019 yılı trafik cezalarına baktığımız zaman burada en çok merak edilen konu en düÅŸük trafik cezasının ne kadar olduÄŸudur. Hemen açıklayalım 108 TL ödemek durumunda kalırsınız.  Buna göre diÄŸer trafik cezaları ise 2019 yılında ÅŸu ÅŸekilde belirlenmiÅŸtir.

2019 Yılında Zamlı Tarife Rakamları

  • Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 235 TL olarak belirlenmiÅŸtir. EÄŸer ki bu ceza puanını 3 kez üst üste ihlal ederseniz 30 gün ikinci kez üç defa üst üste ihlal ederseniz 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç defa ihlal ederseniz 60 gün süreyle sürücü belgeniz elinizden alınacaktır.
  • Yukarıda bahsetmiÅŸ olduÄŸumuz en düÅŸük 2019 yılı trafik cezaları önceki ceza rakamına göre cep telefonuyla konuÅŸmaktır. Bunun için 108 TL ödemek durumundaydınız ancak ÅŸu an bu rakam 235 TL’ye çıkarılmış durumda.
  • Trafikte yayalara verilmiÅŸ olan geçiÅŸ önceliÄŸini ihlal edenlere 235 TL olarak düzenlenen para cezası 488 TL’ye çıkarılmıştır.
  • Modifiye araç sürücülerinin yapmış olduÄŸu akrobatik hareketler de ciddi cezalar içeriyor. ÖrneÄŸin aracınızla spin ya da drift attığınız zaman karşılaÅŸacağınız ceza miktarı 5–10 bin lira arasında olacağı gibi trafikten de 60 gün boyunca men edilirsiniz.