info@hksigorta.com.tr
0(312) 221-0013

Kasko DeÄŸer Listesi 2019

Araçlar kasko yapılırken bir deÄŸer listesi üzerinden hesaplaması yapılır. Bu kasko deÄŸer listesi ise her yıl olduÄŸu gibi 2019 yılı için de Türkiye Sigortalar ve Reasürans BirliÄŸi (TSB) tarafından aylık olarak hazırlanır. Kasko deÄŸer listesinde yer alan fiyatların ise piyasanın genel ÅŸartlarına göre aracın yaşına modeline ve motoruna göre deÄŸerlendirilir ve bu ÅŸekilde farklık gösterir.

Araç kasko deÄŸer listesinin amacı ise aracın kasko sigortası yapılırkenki fiyat belirlenmesinde baz alınacak olan deÄŸerin tespit edilmesidir. Referans olarak kullanılan bu hesaplama sayesinde araçta meydana gelebilecek herhangi bir hasar durumunda ödenecek olan tazminatında belirlenmesi saÄŸlanmış olacaktır. Sigorta firmaları kasko sigortası yaptırırken kasko deÄŸer listesini baz alacaklardır. Aylık olarak hazırlanan bu sistem sigorta firmalarının bir anlamda yol haritası olacaktır. Kasko deÄŸer listesi hesaplaması yapılırken 15 yaşına kadar olan araçlar dikkate alınır daha eski araçlar model ve tiplerine göre sigorta fiyatları sigortalı ile sigorta ÅŸirketi arasındaki ortak bir noktada buluÅŸularak tespit edilir. Kasko sigortasında deÄŸer listesi hesaplanırken araca özel olarak eklenmiÅŸ olan aksesuarlar ve diÄŸer sistemler dahil edilmez eÄŸer ki siz bu sistemleri aracınızın sigortasına dahil etmek istiyorsanız o zaman poliçenize ek bir teminat yaptırarak bunun deÄŸerlendirilmesini saÄŸlamanız gerekiyor.

Kasko deÄŸer listesinde hesaplamalar sıfır araç üzerinden yapılmaz. O günün ÅŸartlarında alınacak olan ikinci el deÄŸeri tespit edildikten sonra belirlenir. Burada aracın markası, modeli ve yaşı belirleyici faktör olacaktır. 

Kasko DeÄŸer Listesi Önemli midir?

Kasko deÄŸer listesinin belirlenmesi aracın bedelinin belirlenmesi konusunda önemli bir faktördür. Kasko sigortasının amacı ise aracın başına gelebilecek herhangi bir kaza, arıza, hırsızlık ya da risk durumu göz önünde bulundurularak bunların telafisinin yapılması olduÄŸundan dolayı sigorta yaptırılırken ilk dikkat edilecek ve bilmeniz gereken husustur. Araçlarda kasko deÄŸer listesinin belirlenmesini saÄŸlayan ana konu ise aracın bedelidir. Bu fiyatın belirlenmesi sırasında ise aracın motorlu taşıtlar vergisi rakamları dikkate alınır.

Hksigorta olarak biz sizin için aracınıza en kapsamlı kasko sigortasını en uygun ücret ve ödeme avantajıyla sunarız. Yolculuk esnasında sizin ve yolcularınızın güvenliÄŸi bizim için önemlidir. Aracınıza yaptıracağınız kasko sigortasıyla da sizin için de önemli olduÄŸunun altını çizersiniz.