Sürücülerin bazıları düz yolda iyi bir sürüÅŸ tekniÄŸine sahip iken iÅŸ yokuÅŸ yukarı kalkmaya gelince zorlanır ya da kaldıramazlar. Bu durum özellikle bayan sürücülerin başına çok sık gelen bir sorundur. Bunu biraz sıkıntı olarak deÄŸerlendirmemek gerekiyor. Aslında çok ciddi problemlerden bir tanesidir. Özellikle yokuÅŸ yukarı aracı istop ettirdiÄŸinizde ve arkanızda araba varsa bu durumda aracı geri kaçırarak arkadaki araca çarpmak gibi bir tehlikesi var. Bunun içinde aracı yokuÅŸ yukarı nasıl kaldırmanız gerektiÄŸini mutlaka bilmeniz gerekir. EÄŸer siz acemi bir sürücü iseniz o zaman yazımızı dikkatli bir ÅŸekilde okumanızı tavsiye ediyoruz.
YokuÅŸ yukarı arabayı kaldırırken geriye kaçırır ve arkada bulanan bir araca çarparsanız trafik sigortası bu durumda devreye girer.
YokuÅŸ yukarı kaçta çıkmanız gerektiÄŸi en az kalkış kadar önemli bir konu. Bunun için bize gelen sorular arasında en çok yer almaktadır. YokuÅŸ yukarı çıkarken tercih edeceÄŸiniz vites aracın çekiÅŸ gücüyle doÄŸru orantılı olması gerekir. EÄŸer ki siz seyir halinde devam ediyorsanız o zaman yapmanız gereken aracı biraz yavaÅŸlatıp birinci viteste yokuÅŸ çıkmanız ancak yokuÅŸ çok fazla dik deÄŸilse o zaman vitesi araç devirden düÅŸmeyecek ÅŸekilde yükseltebilirsiniz.
Bazı sürücüler yüksek viteste girdikleri yokuÅŸta aracın vitesini düÅŸürmek isterler. Bu eÄŸer ki aracınız yokuÅŸu toparlayacak güce sahipse o zaman vites deÄŸiÅŸtirmemeniz tavsiye edilir. Ancak araç çıkamayacak durumdaysa o zaman vites düÅŸürmekte fayda vardır. YokuÅŸ dikleÅŸtikçe aracın vitesinin düÅŸük olması yapacağınız daha akıllı hareket olacaktır. YokuÅŸ yukarı çıkmanın mantığını daha iyi anlayabilmeniz için bir örnek vermenin daha iyi olacağını düÅŸünüyorum. Farz edin ki yukarı doÄŸru çıktığınız yokuÅŸ çok dik ve siz kendinizi düÅŸünün bu yokuÅŸu ne kadar çok hızlı çıkarsanız o kadar erken yorulursunuz ancak koÅŸmak yerine yavaÅŸ yavaÅŸ çıktığınız da daha az yorulmuÅŸ olursunuz. iÅŸte araçlarda aynen bu ÅŸekildedir.