Kaza sonrası, insanların en merak ettiği sorulardan birisi de 'kaza tespit tutanağını nasıl yazmalıyım?' sorusu oluyor. HK Sigorta olarak, sizleri bu konuda bilgilendireceğiz. Kaza sonrası kaza tespit tutanağı tutma işlemlerini, adım adım sizlerle paylaşıyoruz.
Kaza tespit tutanağını, sigorta acentelerinden ya da size aşağıda verdiğimiz bağlantıdan temin edebilirsiniz.
Kaza Tespit Tutanağını Ä°ndirmek Ä°çin TIKLAYINIZ
Kaza tespit tutanağı olarak, boş bir A4 kağıt ya da benzeri bir kağıt kullanılamaz. Kaza sonrası, tespit tutanağını, size verdiğimiz linkteki sayfayı kullanarak yapmalısnız.
Kaza tespit tutanağı, doldurulduktan sonra, kazaya karışan herkeste bulunmalı. Bunun için fotokopi çektirebilir ya da fotoÄŸraf çekebilirsiniz. Kaza tespit tutanağında, kazaya karışanların imzaları olmak zorundadır.
Kazaya karışanların; ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası poliçelerinin fotoÄŸraflarını ya da fotokopilerini karşılıklı olarak, birbirlerine vermeleri gerekmektedir.
Kaza sonrası çekilen fotoÄŸraflar, olay yerini tam olarak göstermeli ve kazaya karışan araçları da içerisine almalıdır.
Kazada ölüm ya da yaralanma varsa mutlaka polis çağırılmalıdır.
Tespit tutanağında olay yerinin krokisi anlaşılır bir ÅŸekilde çizildikten sora, her bir araca isim verilmelidir. (A aracı, B aracı gibi) Tutanakta kaza durumu, anlaşılır bir ÅŸekilde anlatılmalıdır. Tutanak tamamen doldurulduktan sonra, kazaya karışan herkesin imzası ile bitirilir.
Kazaya karışanlar, kaza sonrası tespit tutanağında kendilerini haklı göstermek isteyebilirler. Kazaya karışan her kiÅŸi, yaÅŸadığı durumu, tutanakta belirtecektir. Kaza sonrası karar açıklaması ise Sigorta Bilgi Merkezi tarafından, tramere bildirilir.